Márciusban mire kell figyelni

Mire figyeljünk oda márciusban:

  1. Az önkormányzatok már küldik a helyi adókról szóló értesítéseket, mit kell befizetni. Nagyon fontos, hogy azoknál a cégeknél, akik cégautó adóra kötelezettek a NAV felé, a gépjárműadót feltétlenül el kell utalni időben, ellenkező esetben a cégautó adó nem csökkenthető a gépjárműadó összegével. Azok a vállalkozások, akik tavaly vagy idén alakultak, még nem fizetnek előleget, ők nem biztos, hogy kaptak értesítést még az önkormányzatoktól.
  2. Március 31-e a kamarai hozzájárulások megfizetésének határideje. 5000 Ft a normál kamarai hozzájárulás, akik valamelyik külön kamarának a tagjai (orvosi, ügyvédi, agrárkamara), azok oda fizetnek, erről kapnak külön értesítést
  3. Nagyon közel van már a határidő, már valószínűleg nem halasztják tovább, hogy azok a KFT-k, amelyeknek a jegyzett tőkéje nem éri el a 3 millió forintot, meg kell, hogy emeljék a jegyzett tőkéjüket. Ennek módjairól már nagyon sokszor volt szó, most a legfontosabb, hogy a szerződés módosításnak márc. 15-ig meg kell történnie. A befizetésre még van haladék, de a társasági szerződés módosításának be kell érkeznie a cégbírósághoz.